Thair

VFR training

IMG_2448En nu eens iets heel anders. Ik heb me inmiddels aangemeld voor een training bij de Flight Academy. Ik ga beginnen met de zogenaamde Preflight training welke uitgaat van VFR in een Cessna 172.

Aangezien ik de setup van mijn cockpit hiervoor niet wil gaan aanpassen (met het risico dat er met het vliegen met de B738 van alles fout kan gaan), heb ik besloten om hiervoor mijn laptop in te gaan zetten. Aangezien deze cursus (vooralsnog) alleen gegeven kan worden met FSX, heb ik mijn oude versie hiervan uit de kast gehaald, afgestoft en geïnstalleerd. Nadat de nodige tools (FSUIPC, FSCopilot en FSInn) ook waren geïnstalleerd kon de eerste testvlucht gemaakt worden.

Hierbij viel al gelijk op dat alleen het laptop scherm eigenlijk te weinig is om alle nodige informatie op weer te kunnen geven. Ik heb daarom niet alleen een tweede scherm aan de laptop aangesloten, maar ook mijn MacBook hiervoor ingezet. Hierop worden de benodigde vliegkaarten weergegeven. Ik heb ook mijn joystick weer opgegraven en ben inmiddels klaar om de eerste les te gaan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *