Thair

Nieuwe beamer

IMG_0275Op de valreep van het jaar toch nog het besluit genomen om op een andere beamer over te stappen. In eerste instantie was (een paar maanden geleden) het oog gevallen op een Optoma GT750. Een short throw beamer met een resolutie van 1280×1024. Deze is echter inmiddels niet meer leverbaar, dus moest ik op zoek naar een vervanger hiervoor. Dat is een BenQ W1080ST geworden. Eveneens een short throw beamer, maar dan met een resolutie van 1920×1080. Full HD dus en ook nog eens geschikt voor 3D al zal dat niet voor Prepar3D gebruikt gaan worden (helaas).

IMG_0276 Na het nodige rekenwerk de plaats bepaald waar de ophangbeugel aan het plafond bevestigd moest gaan worden. Na het ophangen en alles instellen, bleek hier toch een rekenfoutje in te zijn geslopen. Het geheel moet 15cm naar links worden verplaatst. Ook moet ik nog iets zien te vinden waardoor het beeld wat hoger wordt geprojecteerd. Dat zal vermoedelijk gedaan moeten gaan worden door iets tussen de beugel en het plafond te gaan plaatsen. Voordat de beamer verplaatst gaat worden, moet hier even mee geëxperimenteerd worden. Het verschil tussen de beamers is op de foto’s goed te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *