Thair

Kabelboom maken

IMG_0396Om allemaal losse draden te voorkomen heb ik besloten om deze in kabelbomen te gaan vastzetten. Het ‘probleem’ was alleen hoe ga je dergelijke kabelbomen maken. De eerste gedachte was natuurlijk met tiewraps, maar het nadeel daarvan is het, vaak scherpe, uitstekende gedeelte. Daarna heb ik gedacht aan het soort gedraaide slangetjes dat vroeger vaak als versiering van de kabels op je fiets werden gebruikt, maar deze heb ik nergens meer kunnen vinden. Toen kreeg ik ineens een ingeving: Ik ga hiervoor gewoon stukjes krimpkous gebruiken!

IMG_0399Door steeds ringetjes van 3-4mm breed te knippen en deze over de draden van een bepaalde (groep) schakelaars heen te schuiven kunnen de draden van een bepaalde (groep) aansluitingen mooi bij elkaar gehouden worden. Even warm maken (met de zijkant van de soldeerbout of een vlammetje) en die draden zitten bij elkaar. Dit proces om de 6-8cm herhalen is voldoende om de draden goed bij elkaar te houden.

IMG_0404Daarna alle losse bundeltjes weer met stuk krimpkous met een grotere diameter bij elkaar gebonden en mijn draadboom is een feit. Het is even een beetje werk, maar ik ben er best tevreden over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *