Thair

3D (on)mogelijkheden

Ik heb eens rond gekeken naar de mogelijkheden (en onmogelijkheden) met betrekking tot 3D. Om met de laatste te beginnen, 3D brillen voor de beamer hebben niet het gewenste resultaat want die kunnen niet door een NVidia kaart worden aangestuurd. Ze kunnen alleen gebruikt worden indien de bron een daadwerkelijk 3D beeld kan aanleveren zoals via een Blu-Ray disc en een daarvoor geschikte speler.

Blijven de mogelijkheden die de NVidia kaart zelf kan bieden. Deze bestaan uit het anaglyphe gedeelte (gekleurde glazen) en actieve shutter brillen als dan niet draadloos. Een USB IR zender kost samen met een oplaadbare bril ongeveer €125,00. Een losse (extra) bril nog eens €85,00. Een basis uitrusting voor twee personen komt dus op ongeveer €210,00.

Als je voor een bril met eigen USB aansluiting gaat ben je iets goedkoper uit, deze kosten ongeveer €62,50 per stuk, dus voor twee exemplaren ben je €125,00 kwijt (€85,00 minder dan de draadloze versie), maar je hebt dan wel ‘een draadje aan je oor’ (wat je in feite met een headset ook hebt).

Een derde mogelijkheid is het blijven gebruiken van de anaglyphe brillen, maar dan met een groter draagcomfort dan de huidige kartonnen brilletjes. Er zijn plastic uitvoeringen verkrijgbaar voor €5,00 per stuk (€17,00 voor vier stuks). Ook zijn er clip-ons verkrijgbaar zoals ook als een zonnebril voorhang mogelijk is. Deze kunnen gewoon op een bril bevestigd worden (en omhoog worden geklapt als zij (tijdelijk) niet gebruikt hoeven te worden). Dergelijke clip-ons kosten €10,00 per stuk.

Het ziet er naar uit dat een leverancier van dergelijke brillen in Zoetermeer zit (in de buurt van waar wij wonen). Als dit inderdaad zo is, dan gaan we waarschijnlijk in de loop van de volgende week twee clip-ons en twee plastic uitvoeringen ophalen, we zijn dan in totaal ongeveer €30,00 kwijt voor vier brillen en daarmee kunnen we ook naar 3D films op onze TV kijken (via PowerDVD op de laptop).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *