Thair

Eindelijk weer wat gedaan

Na een trieste periode, met onder andere het laten inslapen van mijn hond, had ik vandaag eindelijk weer zin om wat aan mijn cockpit te gaan doen. Ik heb de laatste hand gelegd aan het interface gedeelte van mijn overhead paneel. Daarna heb ik dit aangesloten op zowel de voeding als een USB aansluiting van de hoofd vlucht computer. Hierna de nodige aanpassingen aan de configuratie bestanden gedaan zodat alle interfaces binnen SIOC worden herkend.

Hierna het diepe in om het door ProSim geleverde script voor de overhead aan te passen. Het blijkt dat dit script alleen voor het forward overhead panel. In een later stadium zal ik dus zelf een script voor het aft gedeelte moeten gaan maken. Tijdens het doorspitten van alle schakelaars bleken een aantal schakelaars (nog) niet te werken, hiervan zal ik dus de aansluitingen moeten gaan nakijken.

Nadat zowel alle schakelaars als alle aanwezige leds waren geïnventariseerd heb ik het script aangepast door de door mij gebruikte poorten van de schakelaars daar in op te nemen. Hierna de configuratie van ProSim aangepast met de nummers van de poorten. Hierna het geheel getest en er bleken nog een paar kleine aanpassingen nodig te zijn. De volgende stap zal het aanpassen van de poortnummers van de leds zijn. Ik loop er echter wel over te denken om de schakelaars in een aangepaste volgorde (meer logische) volgorde te gaan zetten en ook de naamgeving van een aantal variabelen meer te laten lijken op de naamgeving zoals die binnen ProSim wordt gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *