Thair

Software en scenery

Alhoewel het laatste bericht al weer van ruim en maand geleden is, heb ik in de tussentijd niet echt stil gezeten. Ik ben bezig geweest met een SIOC script om allerlei geluiden aan te gaan sturen. Dit zijn bijvoorbeeld geluiden van ontbrekende callouts, aankondigingen van de cabin crew en meldingen van het flight deck naar de cabin crew. Ik ben hier nog niet mee klaar, maar de basis is er en dat alleen heeft al heel veel uitzoekwerk gekost waarvan een groot gedeelte is besteed aan FSUIPC.

Om het geheel goed te kunnen aansturen is het nodig om te kunnen herkennen in welke fase van de vlucht het toestel zich bevindt. Pas dan kan aan het overhalen van een switch of het beschikbaar komen van een gate het goede geluid worden gekoppeld. Als eerste zijn dus de diverse stadia van een vlucht gedocumenteerd en daarna aan welke criteria de omstandigheden verder moeten voldoen om het geluid af te laten spelen.

08-DefOok ben ik bezig geweest met het testen van scenery. Met mijn P3D installatie vlieg ik met de standaard scenery aangevuld met FS Global Ultimate Europe, GEX en UTX. Op zich is dat al een hele verbetering ten opzichte van de default scenery. Op deze foto zie je een stukje van de A20 tussen Rotterdam en Gouda. Ik heb dit ‘gevlogen’ met een Piper cub omdat ik een hele serie foto’s wilde nemen en dus een ‘low-and-slow’ toestel moest hebben.

08-PlusOp mijn laptop, waar nog de standaard scenery aangevuld met NL2000 op aanwezig is, heb ik vervolgens ORBX FTX Global 1.20 en ORBX FTX Global Vector 1.00 geïnstalleerd. Eigenlijk heb ik eerst de afbeeldingen op de laptop gemaakt en pas daarna op mijn originele vluchtcomputer om er daar achter te komen dat ik daar (nog) geen trike heb en dus de piper heb moeten nemen.

Beide keren heb ik (ongeveer) dezelfde route gevlogen en op dezelfde punten de screenshots gemaakt zodat deze vergeleken konden worden. ORBX FTX steekt met kop en schouders boven de combinatie FS Global / GEX / UTX uit. Ik ga binnenkort dus ook de speciaal voor FTX gemaakte versie van FS Global 2010 aanschaffen zodat ook de meshes een nog beter resultaat gaan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *