Thair

Voorbereidingen voor het ophangen van het OVH

De afgelopen tijd niet veel aan de cockpit kunnen doen door diverse oorzaken. Enerzijds is er de nodige tijd besteed aan het werken aan een SIOC script en het testen van scenery (zie vorig bericht) en anderzijds stond er overal van alles en nog wat in de weg. In het atelier kon ik niet verder omdat daar al een aantal geverfde panelen stonden en deze kon ik nog niet kwijt omdat er boven geen goede ruimte voor was. Ik heb dus eerst boven een kamer behoorlijk moeten opruimen (zeg maar uitmesten) en alle overtollige spullen naar het groot vuil gebracht. Daarna konden die panelen die al klaar waren naar boven worden gebracht en kon er weer verder worden gewerkt.

IMG_0858Nu de shell toch nog in de steigers staat, is dit een goed moment om gelijk de ophanging voor het overhead paneel uit te gaan denken en aan te gaan brengen. De op het (tweedehands) overhead paneel al aanwezige ophanging voldoet niet en dus moest daar iets nieuws op verzonnen worden. Ik heb op de bestaande ophanging een nieuw stuk hout geschroefd waarbij het draaipunt verder naar voren komt te liggen zodat het paneel in zijn geheel naar beneden kan gaan klappen zonder dat de onderkant van het lichtpaneel tegen iets van de ophanging of zo aan dreigt te komen.

IMG_0859Na het nodige meet- en rekenwerk is de tegenhanger van deze ophanging in de shell aangebracht. Nu hoeft er niet meer geboord te worden in het aanwezige houtwerk en kan er worden begonnen met het verder demonteren van het houtwerk zodat dit geverfd kan gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *