Thair

Configuratie problemen

Ik loop momenteel te tobben met de koppeling van de PoKeys interfaces met ProSim. In de diverse fora heb ik gelezen dat er meer mensen zijn die PoKeys in combinatie met ProSim gebruiken en die heb ik nog nooit gehoord over problemen, dus ik zal moeten gaan kijken wat er aan de hand is en hoe dit kan worden verholpen.

Enkelvoudige schakelaars (aan/uit, al dan niet moment uitvoering) worden zonder problemen goed verwerkt. Alleen die schakelaars met meerdere standen (aan/uit/aan en rotary’s) worden echter niet goed afgehandeld. Ik heb het configureren geprobeerd zowel met als zonder automatische configuratie aanpassingen door ProSim, maar in beide gevallen geen succes.

Hierbij ook vastgesteld dat de enkelvoudige switches op een vreemde manier geconfigureerd moeten worden. De drukknoppen in eerste instantie dusdanig geconfigureerd dat deze op ‘Pushed’ staan als deze worden ingedrukt, wat me een logische situatie lijkt. Daarna blijken deze knoppen, zonder dat ze worden aangeraakt, al op ‘Pushed’ te staan en zodra deze worden ingedrukt, naar ‘Off’ gaan. Dit binnen de configuratie omgedraaid en nu werkt het wel goed, maar het blijft natuurlijk een vreemde situatie.

Ik loop er over te denken om het configuratie bestand (config.xml) handmatig aan te gaan passen en kijken hoe het dan werkt. Een volgende test zal zijn om een of meerdere meervoudige schakelaars tijdelijk aan te sluiten op een nog vrije input groep op een Master Card voor het OVH paneel en kijken hoe deze dan werken. Mochten deze dan wel goed werken, dan is de kans heel erg groot dat ik de PoKeys kaarten helemaal buiten spel ga zetten en over ga stappen op de kaarten van Open Cockpits.

Door dit gehannes met het goed werkend krijgen van de schakelaars in de MIP, ligt de afbouw van de MIP nagenoeg stil en dat bevalt me eigenlijk ook niet, maar het kan niet anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *