Thair

Interface vervangen

Ik loop al een hele tijd te prutsen met een af en toe onwillige Open Cockpits USB Outputs Card. Deze werd regelmatig niet goed door Windows herkend waardoor deze op dat moment niet bruikbaar was. In het begin hielp het nog wel door eerst de USB stekker van de kaart te halen, daarna de beide 5 volt voedingen en na 10 seconden wachten eerst weer de voedingen aan te sluiten en tenslotte de USB stekker er weer in te steken. In een later stadium moest ik ook nog het apparaat binnen Windows verwijderen voor ik de stroom weer aansloot. Nog later moest er zelfs ook nog een reboot aan te pas komen en sinds vorige week is de interface ook niet meer binnen SIOC zichtbaar.

In de tussentijd had ik ook al diverse andere USB snoeren uitgeprobeerd en ook andere poorten op de USB hub op het overhead paneel. Het mocht allemaal niet baten, dus zeer hoogst waarschijnlijk was de USB Outputs Card inmiddels overleden. Ik heb dus besloten om een andere USB Outputs Card aan te schaffen. Deze is afgelopen dinsdag ontvangen en ik heb dus gelijk alle aansluitingen overgezet en gekeken of deze kaart het wel goed doet. Het resultaat is positief te noemen. Binnen sioc.ini hoefde alleen het nummer van de USB poort aangepast te worden en alle leds waren daarna goed aan te sturen. We kunnen weer gaan vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *