Thair

Bedrading overhead aangepast

IMG_1568De tweedehands overhead die ik gebruik had steeds vaker last van het soms niet werken van een aantal schakelaars. Door de manier waarop de schakelaars waren aangesloten op de Mastercard (met behulp van zelf gemaakte kabels en draden gesoldeerd op zelfgemaakte printjes) moest er regelmatig een tang op die connectors worden gezet om de verbindingen weer werkend te kunnen krijgen.

Ik heb daarom besloten om Input Connection Boards toe te gaan passen waardoor de huidige connectors kunnen worden verwijderd. Aangezien er aan de scharnierkant te weinig ruimte is om vier Input Connection Boards te plaatsen (daar zitten onder andere de lichtschakelaars), heb ik besloten om twee Input Connection Boards aan de bovenkant van de overhead aan te gaan brengen. Daar is veel meer ruimte (er is nog geen IRS module aanwezig en ook geen audio selection board). Ik heb ook een verdeling gemaakt welke schakelaars op welk Input Connection Board moeten worden aangesloten.

Vanmiddag de eerste twee Input Connection Boards tegen de achterkant van de overhead vastgezet en de geselecteerde schakelaars op het linker board aangesloten. Hierbij gelijk de gebruikte draden dusdanig gelegd dat hiervan kabelbomen gemaakt kunnen worden. Hierdoor worden de aanwezige schakelaars vrij gehouden en het geheel ziet er verzorgder uit. Om de kabelbomen vast te kunnen zetten heb ik op een aantal punten schroefogen in het MDF gedraaid en daar de draden met tie wraps op vastgezet.

Morgen is de tweede interface aan de bovenkant aan de beurt en dan is er (hopelijk) voldoende ruimte aan de onderkant om daar een tweede Input Connection Board te plaatsen (er is er al een aanwezig). Zodra alle schakelaars op de vier Input Connection Boards zijn aangesloten, dan kunnen alle aansluitingen worden getest en kunnen in het SIOC script (ik denk alle) link definities worden aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *