Thair

Het werk aan het ‘dak’ is begonnen

IMG_1572Vandaag begonnen met het maken van ‘het dak’ van de cockpit. Eerst aan beide kanten het gedeelte tussen het dak en de onderkant van het overhead paneel. Deze zijkanten bestaan ieder uit drie delen omdat er een luikje moet zijn om bij de schuifjes te kunnen komen waarmee het overhead paneel op zijn plaats wordt gehouden.

IMG_1573Hierna is er een frame gemaakt waar de MDF plafondplaten op gemonteerd gaan worden. Het frame kan nog niet helemaal vastgemaakt worden omdat is gebleken dat het oude frame niet overal even breed was. Om dit te kunnen corrigeren moet de locatie van een of mogelijk beide schuifjes worden aangepast. Pas daarna kan het frame ‘definitief’ bevestigd worden.

IMG_1574Tenslotte de beide dakplaten even los op het frame gelegd. Hierbij is gebleken dat de beide frames voor het overhead paneel niet helemaal haaks op de huidige shell staan. Op een afstand van bijna 1.2 meter is het paneel 2cm uit het lood. Dit is eenvoudig te corrigeren aan de hand van de beide plafondplaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *