Thair

Frame voor de CDU gemaakt

IMG_1575Ik heb een OC CDU op proef om te kijken of deze bevalt of niet. Het is een versie 2, dus zonder backlighting en de aanwezige leds moeten nog worden aangesloten door de draden op de aanwezige 40-polige connector te solderen. Voor dat ik dat echter doe wil ik een aantal malen met deze CDU gevlogen hebben om te kijken of deze goed werkt en of hij bevalt. De eerste paar vluchten zagen er in ieder geval veel belovend uit al wordt het ontbreken van de leds wel als ‘lastig’ ervaren.

IMG_1576Om te kijken of deze CDU ook in mijn huidige lower MIP zou kunnen passen (in plaats van mijn iPad) ben ik aan het passen en meten gegaan en ik kan inderdaad deze CDU in de huidige ruimte kwijt. Ik heb hiervoor een frame uit twee delen gemaakt zodat deze om de CDU heen kan worden aangebracht. Er is namelijk te weinig ruimte aan de onderkant van de CDU om deze in een keer vast te kunnen zetten.

IMG_1578Aan de achterzijde van deze framedelen heb ik een rand weg moeten frezen omdat er maar 5mm tussen de bevestigingsplaten aanwezig is en het gebruikte MSF 9mm dik is. Ook heb ik in ieder frame deel een stukje weg moeten zagen om het frame goed om een afstandshouder heen te kunnen krijgen. Toch heb ik nog ergens een rekenfout gemaakt, want in de hoogte zit de CDU niet gecentreerd in het frame. Op zich geen probleem omdat aan de onderkant van de originele iPad bevestiging ook al meer ruimte was gehouden.

IMG_1579Op zich ben ik wel tevreden over de huidige oplossing. Om het frame met de CDU straks aan te kunnen brengen zal er een gat moeten worden gezaagd in de huidige lower MIP, maar dat ga ik pas doen als ik besloten heb dat ik deze CDU ga houden (waar het vooralsnog wel naar uit ziet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *