Thair

Annunciator legend gemaakt

IMG_1633Ik ben verder gegaan met het maken van de diverse attributen voor de panelen in het lighting panel. Nu de paneeltjes zelf op zich klaar zijn, is het de beurt aan de legend van de annunciator voor GPWS.

IMG_1634Hiervoor heb ik eerst een stukje transparant plexiglas op maat gesneden en gevijld en daarna heb ik daar 5mm plakletters op aangebracht. Vervolgens de legend op een stuk plakband geplakt (zodat er straks aan de onderzijde geen verf kan komen) en daarna dit plakband weer op een vel A4 geplakt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om het werkstuk te draaien zodat de verf ook aan alle zijkanten kan worden aangebacht.

IMG_1635Nadat de legend mat zwart is gespoten heb ik eerst aan weerszijden een reststukje MDF gelegd en hier een bakje over gezet zodat er geen ongerechtigheden in de nog natte verf kunnen vallen. Deze spuitverf is na 15 minuten stofdroog en de totale droging duurt 16 uur.

IMG_1637Na ruim een uur is de verf dusdanig gedroogd dat heel voorzichtig de plakletters kunnen worden verwijderd. Hiervoor heb ik weer de scalpel gebruikt om de letters los te halen. De legend werd in de tussentijd op zijn plaats gehouden met het gladde anti plak vel dat bij de plakletters zat. Nadat alle plakletters verwijderd waren heb ik met dit vel nog de verf aangedrukt zodat de opstaande randjes langs de letters ook tegen de legend worden gedrukt. Dat geeft na droging een mooier resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *