Thair

Een vroeg verjaardagscadeau

IMG_1649Vandaag al mijn verjaardagscadeau gekregen. Het is een Silhouette Cameo 2 geworden. Buiten dit apparaat is er ook nog een tas met wit vinylfolie, transferfolie, donkere transparante folie, haakje en spatel om de folie te verwijderen, een aandrukspatel en vloeistof om het aanbrengen eenvoudiger te maken. Op de foto zijn alle onderdelen uit de doos te zien.

IMG_1650Nadat alles is aangesloten en het programma is gestart is het tijd voor de eerste testen met de Cameo. Ik heb hiervoor een met de software meegeleverd simpel ontwerp gebruikt op 160 grams papier. Het mes ingesteld volgens de aanbeveling van de software, het papier op de snijmat geplakt en de snijmat in de snijplotter geladen.

IMG_1651Na het snijden van het eerste anker bleek dat dit behoorlijk op de snijmat zichtbaar was. De voorselectie was in eerste instantie “cardboard”, voor het tweede anker de voorselectie gezet op “paper”. Na het snijden was er nog steeds een afdruk in de snijmat te zien, maar deze is al een stuk minder dan de eerste keer.

IMG_1652De volgende test was ook een afbeelding uit de standaard bibliotheek. Deze is in kleur en dient, voorzien van registratietekens, eerst te worden geprint. Hierna wordt de geprinte afbeelding weer op de snijmat geplaatst en de snij opdracht wordt naar de snijplotter gestuurd. Eerst worden de registratietekens opgezocht met behulp van een in de kop aanwezige infrarood sensor. Hierna weet de Cameo waar de afbeelding zich bevindt en gaat deze uitsnijden. De afbeelding is geprint op 200 grams papier en na het snijden zijn geen afdrukken op de snijmat zichtbaar en is de afbeelding toch goed van de snijmat te halen.

IMG_1653Tenslotte een 3D teststuk gemaakt ook op 200 grams papier. Ik heb hierbij gekozen voor een doosje met een hart sluiting. Nu waren na het snijden wel hier en daar afdrukken in de snijmat te zien, maar daar moest je wel goed naar zoeken. Het ziet er naar uit dat voor dit soort papier dus de goede snijinstellingen gevonden zijn. Toen ik het doosje in elkaar wilde lijmen bleek dat mijn lijmstift volledig was uitgedroogd en dus niet meer bruikbaar is. Nadat er een nieuwe is aangeschaft zal ik dit doosje alsnog op de goede manier in elkaar gaan zetten.

In de tussentijd heb ik een stuk vinyl afgesneden (20cm) en dit voorzien van de eerste laag grijze verf. Morgen, als deze verf goed is gedroogd, eens kijken of een laag voldoende is of er toch beter nog een tweede laag kan worden aangebracht. In het laatste geval ga ik morgenochtend deze tweede laag alsnog aanbrengen, anders kan ik morgen al de eerste test gaan doen voor een paneeltje. Op het stukje van 20cm is ruimte voldoende voor alle paneeltjes van het lighting paneel voor zowel de captains als de F/O kant en tevens nog een extra AIR paneel om een test mee te doen. Ik heb namelijk nog geen 3mm dik polystyreen, dus gaat deze test op 1mm dik polystyreen worden uitgevoerd. Voor het zicht maakt dit niets uit, alleen is het niet stevig genoeg om de schakelaars in te bevestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *