Thair

Rond scherm

Curved Screen-01Momenteel gebruik ik een beamer en een vlak scherm (210x122cm). Hierdoor zijn er zowel links als rechts delen van de kamer zichtbaar welke zijn afgedekt met zwart doek. Op het FS Weekend heb ik een stand gezien waarop met één beamer (dezelfde die ik thuis heb) een halfrond scherm werd beschenen en dat zag er erg goed uit. Ik ben aan de slag gegaan met AutoCAD om ten eerste de huidige situatie te tekenen en daar overheen een 180 graden scherm te tekenen. Dit ging wel, maar ik kan hierbij nooit meer voor mijn cockpit komen waar de computers staan en waarvandaan ik ook toegang heb tot de achterkant van de MIP waar onder andere de interfaces zijn gemonteerd.

Curved Screen-02Ik heb daarom een andere weg bewandeld en ben gaan kijken hoe het er uit ziet als als het middelste gedeelte recht blijft en alleen de beide hoeken / zijkanten rond worden gemaakt. Voordat ik daadwerkelijk een en ander ga verbouwen, wil ik eerst een proefopstelling gaan maken om te kijken of deze afgeronde uitvoering mij tijdens het vliegen bevalt of dat de afrondingen een dusdanig vertekend beeld gaan geven dat dit onnatuurlijk over komt.

Ik ga een voorzetstuk maken (misschien wel twee om weerszijden tegelijk af te dekken) waarin de ronding is aangebracht. Deze stukken komen tijdelijk op het huidige scherm te hangen en op verhogingen op de kast en de vensterbank of op beide vleugels waarop het zwarte doek is bevestigd, dat moet ik nog even uitzoeken. Een aantal vellen A4 worden aan elkaar geplakt en daarna op het frame aangebracht om het ronde scherm te kunnen imiteren. Daarna gaat er gevlogen worden om te kijken hoe het er uitziet. Zonder de beamer te verplaatsen (naar achteren) zal ik niet de hele breedte van het (nieuwe) scherm kunnen bestrijken, maar ik denk dat dit voldoende is om een eerste indruk te krijgen, als het bevalt dan kan ik altijd de beamer even verplaatsen door een steunconstructie te maken die boven op de shell kan worden aangebracht. Ik ben benieuwd.

2 thoughts on “Rond scherm

    1. Theo Bericht van de auteur

      Hoi Daan, ik ga denk ik eerst het AFT OVH paneel en het Engine Fire paneel (af)maken en daarna (of misschien wel tussendoor) met het afgeronde scherm experimenteren. Ik hou je op de hoogte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *