Thair

Engine Fire paneel

IMG_1790De afgelopen tijd bezig geweest met het tekenen en maken van het Engine Fire paneel. In plaats van de ‘normale’ schakelaars, die je moet uittrekken voordat je ze kan draaien, heb ik gekozen voor 12 standen schakelaars. Scheelt een enorme bak met geld en de ontbrekende uittrekfunctie kan ik in een SIOC script oplossen.

IMG_1791De ‘bakjes’ heb ik gemaakt van 1mm dik polystyreen. Aan de binnenkant is er een extra ‘verdieping’ in gelijmd waar het paneeltje met de tekst (en het blanke dek paneel) op rusten. Daarbinnen is er nog een extra verdieping gelijmd waar het paneeltje met de vier witte leds op komen te rusten.

IMG_1792In een eerste proef passing zijn de drie schakelstanden te zien. De bakjes zijn ieder op een knop gelijmd die op de draaischakelaars kunnen worden aangebracht. De draden voor de leds worden via een gat in de bodem van ieder bakje (vlak bij de draaiknop) naar buiten en door een 3mm gat in het paneel geleid.

IMG_1795Nadat de teksten uit rood vinyl zijn gesneden, zijn deze op 1mm dikke witte polystyreen plaatjes geplakt. Deze worden weer afgedekt door 2mm dikke transparante perspex plaatjes. Beide plaatjes zijn dusdanig op maat gemaakt dat deze blijven zitten zodra ze zijn aangebracht (zonder te lijmen dus).

IMG_1796In een proefopstelling gekeken hoe het effect is als de leds branden. Ik ben er tevreden over. Nu nog een bevestiging in de pedestal gaan maken en het paneel kan worden voorzien van draden naar de interfaces en worden vastgezet.

2 thoughts on “Engine Fire paneel

  1. Theo Bericht van de auteur

   Graag gedaan Gerrit, het was leuk om te bouwen, ik vind het er goed uitzien en het werkt goed (met zelf gemaakt SIOC script).

   Groetjes,

   Theo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *