Thair

Engine Fire paneel ingebouwd

IMG_1816Gisteren en vanmorgen de bedrading van het Engine Fire paneel aangesloten op de diverse interfaces van de MIP. Als straks de pedestal echt ingericht gaat worden met onder andere de radio’s dan gaan er interfaces van Open Cockpits gebruikt worden. Tot die tijd dus maar even aangesloten op de PoKeys interfaces in de MIP waar nog ruimte genoeg aanwezig was.

Voordat het paneel werd aangebracht heb ik twee stroken led strips onder in de bak voor het Engine Fire paneel aangebracht en vervolgens ook twee lagen zwarte verf tegen de achterkant van de leds van het Engine Fine paneel (tegen het doorschijnen van de backlighting). Nadat alle functies en leds waren getest met de PoKeys software is de configuratie van ProSim aangepast met de nieuwe aansluitingen. Tenslotte is het Engine Fire paneel vastgezet en zijn de beide (reeds geverfde) opvulstukken aan beide zijkanten aangebracht.

Tenslotte is ook het herziene tijdelijke paneel aangebracht. Het oude paneel bestond uit een laag witte perspex, een geprinte afbeelding en een transparant stuk perspex. Dit zag er op zich wel goed uit, maar de backlighting scheen nogal door. Ik heb dus met de snijplotter een nieuw paneel gemaakt waarin tevens de TO/GA knop een plaatsje heeft gekregen. Hiervoor moest wel een extra draad worden getrokken naar de PoKeys interfaces van de MIP, maar dat was geen probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *