Thair

“Nieuwe knoppen” voor EFIS en MCP

IMG_1803Ik had op internet een afbeelding gezien van andere knoppen voor zowel de EFIS als de MCP. Deze knoppen hadden afbeeldingen en teksten op de voorzijde en op mijn Open Cockpits versies zitten gewone grijze knoppen. Om zonder al te veel kosten ook vergelijkbare knoppen te hebben heb ik weer eens naar de snijplotter gekeken en de nodige knopafbeeldingen getekend.

IMG_1804Eerst de beide course knoppen gesneden. Op deze foto is het resultaat te zien zodra het overtollige vinyl voorzichtig is verwijderd. Hierna wordt iedere afbeelding voorzien van een stukje transfer folie en dit wordt aangedrukt. Het vinyl blijft nu aan deze transfer folie geplakt zitten en kan vervolgens op de knop worden overgebracht.

IMG_1805Normaal gesproken spuit je zowel op het vinyl als het oppervlak waar dit op geplakt moet gaan worden een speciale vloeistof waardoor je het vinyl nog kan verschuiven tot het op de goede plaats zit. Dat heb ik ook met deze knoppen gedaan, maar het vinyl wilde niet blijven zitten. Na alles drooggemaakt te hebben nogmaals geprobeerd, maar ook met een heel erg slecht resultaat. Het vinyl wilde niet plakken. Met veel gepruts is het uiteindelijk toch gelukt. Dit zou veroorzaakt kunnen zijn doordat de knoppen al ontelbare malen zijn aangeraakt en er dus een (vette) laag op zit waar je niets op kan plakken. Ik heb dus besloten om alle knoppen eerst te schuren en er vervolgens een laag blanke lak op te spuiten.

IMG_1817Nadat deze lak droog was zijn alsnog de stickers er op aangebracht. Hierna zijn alle knoppen op een plakstok geplakt. Een plakstok maak je door een stuk schilderstape, met de plakkant buiten, op een klein stukje hout vast te zetten met kleine stukjes schilderstape. Hierdoor kan je kleine en lichte voorwerpen op deze stok plakken en blijven ze tijdens het spuiten op hun plaats zitten. Op de foto zie je nog de foute EFIS knoppen (letters geplakt in plaats van de rest).

IMG_1818En nadat alle knoppen nog zijn voorzien van een extra blanke lak laag ziet het resultaat er zo uit. Op de foto’s hieronder nog een aantal detail afbeeldingen. Ik ben weer tevreden.

IMG_1819IMG_1820IMG_1821

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *