Thair

Lang niet gevlogen

Door allerlei omstandigheden, waaronder een aantal “problemen” met de Flight Simulator (onder andere het geluid) heb ik een tijd niet gevlogen. Deze problemen hebben mij doen besluiten om de hoofd vlucht PC geheel opnieuw op te tuigen (inclusief Windows). Het heeft alleen even geduurd voordat dit werd doorgevoerd. De doorslag werd gegeven door het uitkomen van Prepar3D versie 3.

Zoals verwacht leverde de installatie van Windows weer de nodige problemen op (de door Windows aangemaakte partitie tabel werd door Windows zelf niet herkend). Bij de tweede poging ging het eindelijk goed. Hierna Prepar3D v3 geïnstalleerd. Vervolgens bleek dat voor de ORBX producten nog geen installers zijn voor Prepar3D v3, dus die zullen nog even moeten wachten.

Na de installatie is de communicatie met ProSim in orde gebracht. Vervolgens is FSUIPC opnieuw geïnstalleerd en is de configuratie van de controls (yokes, rudders en TQ) in orde gemaakt en gecontroleerd. Een aantal hiervan moesten worden aangepast omdat deze omgekeerd werkten. Tenslotte de verdeling van de diverse geluiden over de diverse PC’s / geluidskaarten gecontroleerd en waar nodig in orde gemaakt. Tijdens een korte vlucht een en ander getest en het werkt (gelukkig) naar verwachting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *