Thair

Hernieuwde start

Het laatste bericht over de B738 flight simulator is al ruimschoots meer dan een jaar oud en ik moet tot mijn schande erkennen dat er in die tijd nauwelijks met deze flight simulator is gevlogen. Dit had / heeft een aantal oorzaken. De laatste keren is een vlucht afgebroken moeten worden doordat er een probleem was met de stroomvoorziening, deze bestaat eigenlijk uit een aantal kroonsteentjes waar een draad langs is gesoldeerd en deze gaat regelmatig los. Daarnaast regelmatig bezig geweest met het uitproberen van X-Plane 11 op de Baron B58 simulator, Air Manager (zowel versie 2 als de nieuwe versie 3) en daarnaast nog allerlei andere zaken die op dat moment belangrijker waren of meer aandacht nodig hadden.

Onder andere doordat er een nieuwe versie van ProSim 737 beschikbaar is gekomen, waarbij tot 1 maart 2018 een gratis upgrade beschikbaar is, en het toch wel weer eens willen vliegen in deze cockpit, is besloten om op korte termijn deze cockpit weer tot leven te gaan roepen. Er is een begin gemaakt om de stroomvoorziening te gaan verbeteren. Hiervoor zijn printplaten en schroefconnectors aangeschaft en zijn er ontwerpen gemaakt voor het maken van printjes om deze connectors op te gaan solderen. Dit zal uitgevoerd gaan worden met de CNC machine.

Daarnaast zijn de computers opgestart, bijgewerkt en waar nodig voorzien van software om images te kunnen maken van de aanwezige schijven. Deze zullen worden weggeschreven naar een externe harde schijf zodat deze, in geval van “nood” terug gezet kunnen gaan worden. De uitgangsgedachte hierbij is dat er gelijk een upgradeslag wordt gemaakt naar Windows 10 en er dus met een volledig schone lei kan worden gestart. Daarnaast zullen van de diverse van belang zijnde (configuratie) bestanden backups worden gemaakt zodat deze zo nodig eenvoudig beschikbaar zijn.

Voor wat betreft ProSim gaat er dus voor gekozen worden om de huidige configuratie niet over te nemen maar alles volledig nieuw op te gaan zetten. Dit is weliswaar veel meer werk, maar door de upgrade naar Windows 10, met daarbij het aanmaken van nieuwe partities, kan dat niet anders. Dit is gelijk een goede test om alles te controleren en weer vertrouwd te geraken met de aanwezige hardware. Het is wel de bedoeling dat er een aantal screenshots gemaakt gaan worden van de bestaande configuraties zodat je niet helemaal in het donker rond loopt te tasten.

Dit alles moet dus eigenlijk binnen een maand vanaf nu geregeld zijn zodat er op niet al te lange termijn weer opnieuw gevlogen kan gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *