Thair

Windows 10 perikelen

Inmiddels op alle drie de vlucht PC’s Windows 10 geïnstalleerd. Hierbij werd direct na (eigenlijk al tijdens) de installatie de upgrade naar de Creators Update uitgevoerd. Dit zorgt er voor dat de totale installatietijd behoorlijk lang is en daarna komt nog het gedeelte van het maken van alle instellingen, het installeren van anti virus programmatuur en de nodige tools. Veel van deze werkzaamheden kunnen gelukkig naast elkaar worden uitgevoerd om de totale doorlooptijd te verkorten.

Alles zag er goed uit en werkte goed maar na een reboot van FS2, de PC waarop straks ProSim moet gaan draaien, bleek het toetsenbord niet meer te werken en kon er dus ook geen wachtwoord worden ingevoerd. Tijdens het opstarten van de PC zelf kon ik het toetsenbord nog wel gebruiken, dus het moest iets in Windows 10 zijn. Eerst via het on screen toetsenbord het wachtwoord ingevoerd om te kunnen achterhalen waar het probleem lag. Alle vier (?) de ingangen voor het toetsenbord gaven een fout aan. Deze alle vier verwijderd en opnieuw toe laten voegen echter met hetzelfde resultaat.

Nader onderzoek wees uit dat er klaarblijkelijk iets in de registry was omgevallen, maar er werd niet bij vermeld waar dus ga dan maar eens zoeken. Besloten om de hele exercitie op deze PC nog maar eens uit te voeren. Hierbij steeds goed opgelet of alles goed bleef werken en als dat niet zo was wat er dan vlak voor was veranderd. Vermoedelijk ligt het in de installatie van Input Director. Ook bij FS3 werd iets vreemds met Input Director gezien namelijk geen cursor zichtbaar. Wel zag je het rippel effect bij het overschakelen tussen de PC’s, maar de cursor zelf schitterde door afwezigheid.

Inmiddels opnieuw de Input Director software gedownload. De grootte is gelijk, maar er kan natuurlijk altijd een bitje zijn omgevallen in de versie zoals ik die op schijf heb staan. Later op de dag nog maar eens proberen of het met deze nieuwe versie wel goed gaat, anders gaan we gewoon terug naar de originele setup met Windows 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *