Thair

Stroomvoorziening

De afgelopen dagen bezig geweest met de nieuwe stroomvoorziening. Eerst uit eenzijdig verkoperd pertinax de diverse paneeltjes gefreesd. Hierbij gelijk ook de bevestigingsgaten geboord en de afscheiding tussen de diverse connectoren gefreesd, alles met de CNC machine. Vervolgens de connectorblokjes op de printplaatjes gesoldeerd en de diverse stukken draad opgemeten, op lengte geknipt en ook op de printjes gesoldeerd. Tenslotte nog een laag foamtape tegen de achterzijde aangebracht en hierin een stuk uitgesneden waar de diverse solderingen zitten.

De volgende stap is om nog een laag foamtape op de achterkant te plakken waardoor de solderingen haast niet meer door steken en daarna moeten deze worden aangebracht in de cockpit. Nadat alle draden op deze printjes zijn aangebracht en de oude verdeelstukken zijn verwijderd, kunnen de draden van de trafo op het centrale printje worden gesoldeerd en kunnen ook hieronder twee lagen foamtape worden aangebracht voordat dit printje wordt vastgeschroefd. Daarna alles nog een keer door testen om te zien of alles werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *