Thair

PC’s opgestart en bijgewerkt

Buiten de installatie van ProSim 2.0 eind februari 2018, heeft deze cockpit alleen maar stof staan happen. Gisteren heb ik het geheel eindelijk weer eens opgestart en Windows (7) weer eens bijgewerkt. Nadat dit klaar was eens gekeken hoe de nieuwe ProSim zich gedroeg. De diverse geluidsmodules waren helemaal de weg kwijt, alle geluiden werden naar alle geluidsmodules geleid. Dit eerst gecorrigeerd naar de originele situatie zodat ieder geluid weer vanuit de originele hoek komt. Vervolgens bleek dat ProSim zichzelf steeds weer opnieuw afsloot en weer opstartte. Ook was er een update beschikbaar van versie 2.01 naar 2.03 (zonder een update abonnement), deze ook maar uitgevoerd, maar dat bracht geen oplossing. Op het ProSim forum bleek dat SimConnect opnieuw op de ProSim PC geïnstalleerd moest worden om dit te verhelpen.

Hierna de checklist afgelopen om te kijken of alles functioneerde. Er waren een aantal onderdelen die niet (meer) reageerden zoals de EFIS, het throttle quadrant en de rudder pedalen. Ook bleef er een erg hinderlijk alarm klinken zodra de batterij of de ground power werd ingeschakeld. Er moet dus nog het een en ander worden nagelopen voordat er weer eens een vlucht gemaakt kan worden. Eens kijken wanneer er weer tijd is om dit uit te gaan voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *