Thair

Extra PC’s

Ik heb de hand weten te leggen op een drietal (oudere) PC’s. Dit zijn HP 7800 small form factor (kleine kast) PC’s voorzien van een E6550 processor, 80GB harde schijf en 2MB intern geheugen. Deze processor heeft een PI van 1.499. Buiten de “hoofd PC”, waarop Prepar3D draait, zijn er voor de B738 cockpit nog een PC met een Q6600 processor (PI 2.955) en een PC met een G1610 processor (PI 2.492) aanwezig. Ook is er nog een PC voor het geluid van achter uit het toestel met een i5-3550 processor (PI 6.940). Deze wordt normaal gesproken gebruikt voor allerlei download activiteiten en soms voor foto bewerking. Met de komst van deze drie kleine PC’s ontstaat de mogelijkheid om een en ander anders op te gaan zetten. Nu worden er allerlei zaken op de laptop (i5-4200U processor met een PI van 3.287) en op de PC met de i5-3550 processor uitgevoerd. Beide PC’s zijn (daardoor?) enorm traag geworden en moeten eigenlijk opnieuw worden opgetuigd.

Uitgangspunt is om de “werk PC’s” (laptop en i5-3550 PC) uitsluitend te gaan gebruiken voor het normale dagelijkse werk. Afhankelijk van het benodigde aantal schermen zullen twee (of drie) kleine PC’s ingezet gaan worden voor het afhandelen van de schermen van de cockpit die nu door de Q6600 en G1610 PC worden afgehandeld. De i5-3550 PC wordt opnieuw opgetuigd om uitsluitend het origineel bedoelde werk uit te gaan voeren. Hetzelfde geldt voor de laptop. Op de vrij komende Q6600 en G1610 PC kunnen vervolgens alle test en bijzondere werkzaamheden (zoals bijvoorbeeld de Ortho4XP werkzaamheden) worden uitgevoerd. Deze beide PC’s kunnen via TeamViewer worden benaderd om de daarvoor bedoelde werkzaamheden uit te voeren. Mochten deze PC’s op een of andere manier niet meer goed (of traag) functioneren, dan kunnen deze gewoon opnieuw worden uitgerold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *