Thair

Over mij

Mijn naam is Theo Scholten en ik ben in 1949 in ‘s-Gravenhage geboren. Van jongs af aan is elektronica een van mijn hobby’s geweest en ik heb in het verleden zelfs nog buizenversterkers gebouwd. Vanuit deze hobby is op een gegeven moment de interesse in computers ontstaan. In eerste instantie gekeken naar een Apple II, maar deze lag toch boven het budget (ruim 3.500 gulden). Een alternatief was een Tandy TRS-80 welke ‘maar’ 2.345 gulden kostte. Hiervoor kreeg je 4KB geheugen. Aan deze computer heb ik zelf heel veel veranderd want je kreeg toen nog een schema mee.

Enkele van de aangebrachte aanpassingen waren het toevoegen van kleine letters, een andere deler waardoor de computer sneller werd, het toevoegen van een control toets, het uitbreiden van het geheugen naar 48 KB, het toevoegen van een seriële poort, het toevoegen van twee 5 1/4″ floppy drives en het zelf bouwen van een printer. Ik heb altijd heel veel plezier aan deze computer gehad.

Het computer virus had mij te pakken en na ruim zes maanden is deze hobby mijn werk geworden. Na het volgen van een Cobol cursus van zes weken was mijn eerste project het verzorgen van datacommunicatie (terminal) tussen twee locaties. Dit project was in eerste instantie al opgezet in Fortran en daar ben ik maar in door gegaan. Na een paar jaar als programmeur te hebben gewerkt ben ik overgestapt naar de hardware kant en ben begonnen als werkvoorbereider. Daarna doorgegroeid naar systeem programmeur en tenslotte naar systeem beheerder en netwerkbeheerder. Deze laatste gecombineerde functie heb ik ruim 15 jaar met veel plezier uitgevoerd.

Begin 2010 ben ik met vervroegd pensioen gegaan en ook daarvan heb ik nog steeds geen spijt gehad. Ik heb altijd al gezegd dat ik geen hekel had aan werken, maar dat er zoveel vrije tijd in ging zitten en ik eigenlijk teveel hobby’s had voor de hoeveelheid vrije tijd die ik had. Deze laatste stelling geldt eigenlijk nog steeds nu ik niet meer werk. Ik kan gewoon niet lang stil zitten en zorg dat ik altijd wat te doen heb.

Gelukkig ben ik redelijk handig (geleerd van mijn vader) en heb een ruime garage waarin allerlei gereedschappen en apparatuur in aanwezig zijn. Hierdoor en hiermee kan ik heel veel zelf maken. Dit scheelt niet alleen heel veel geld, maar geeft ook heel veel voldoening en plezier. Al deze zaken bij elkaar geteld kan ik al mijn hobby’s gebruiken in mijn Flight Simulator.

8 thoughts on “Over mij

 1. Declercq Dieter

  Hallo,
  Prachtig werk, ikzelf ben begonnen met een cockpit voor de zoon (en mij 😉 ). Voorlopig heb ik gewoon foto’s geprint op verschillende panelen zodat hij er al kan in spelen want hij is nog maar 5 jaar. Eerst zou ik de throttle quadrant willen proberen te bouwen. Zou het misschien mogelijk zijn de bouwtekeneingen die je met thinner op de mdf zet door te mailen zodat ik kan beginnen zagen met mijn decoupeerzaagje en alles ineen knutselen. Dank u

  1. Theo Bericht van de auteur

   Dieter,

   ik heb de gevraagde tekeningen van het TQ in .pdf formaat naar je gemaild. Hou er wel rekening mee dat de ‘truc’ met het overbrengen van tekeningen via de thinner methode alleen werkt als de afdrukken worden gemaakt met een laserprinter.

   Groetjes en succes met de bouw,

   Theo.

 2. Jaco Cats

  Theo,

  Goede middag,

  Mijn naam is Jacob en ik heb recent het vliegen weer opgepakt in FSX.
  Nu kwam ik jouw site tegen met als download een rondje Nederland (VFR vlucht).
  Helaas kan ik de bestanden niet vinden op jouw site.
  Zijn deze nog beschikbaar.
  Ik hoor graag van jou

  1. Theo Bericht van de auteur

   Jacob,

   het programma waarmee ik de downloads laat verzorgen heeft klaarblijkelijk een wijziging ondergaan waardoor de originele opzet niet meer werkte. Ik heb de downloads voor het rondje Nederland inmiddels aangepast en deze moeten nu dus weer te downloaden zijn. Veel plezier met de vluchten.

   Groetjes,

   Theo.

 3. Jaap den Ouden

  Hallo Theo,
  De gehele installatie uitgevoerd zoals beschreven in uw handleiding voor P3D
  IvAp staat in Add-on en werkt.
  Regel 0 toegepast in Sim Objects en toestellen zijn zichtbaar.
  Na connect in IvAp krijg ik even verbinding, maar na een aantal seconden de mededeling “IvAp- DLL Hoster werkt niet meer”

  PS— FSX SE is ook geinstalleerd en geeft dezelfde foutmelding.

  Graag hoor ik van u.
  Jaap

  1. Theo Bericht van de auteur

   Jaap,

   aangezien IvaP opstart heb je de handleiding goed gevolgd en werkt het geheel. Dat daarna IvaP crashed is een heel ander verhaal. Ik heb even voor je op internet gezocht en het blijkt dat meerdere mensen daar last van hebben. Na een herinstallatie van IvaP blijken die crashes bij de meeste mensen voorbij te zijn. Mijn advies is dus om IvaP van je computer te verwijderen en daarna opnieuw te downloaden en te installeren. Ik hoop dat daarmee het probleem verdwenen is.

   Groetjes,

   Theo.

 4. Victor .L..August Pilkington

  Hi and good morning its 04.07 what I would like to know is how would I go about registering on this site ? a great many thanks yours most sincerely Victor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *