Thair

Master Card

master card
Deze kaart is het verdeelpunt voor alle andere I/O kaarten. Er is een DB-25 connector voor de verbinding met een USB Expansion Card en een DB-9 connector voor de verbinding met een Relays Card aanwezig. Verder zijn er vier lint kabel connectors aanwezig.

Een van deze connectors wordt gebruikt om maximaal vier Display Cards (voor ieder maximaal 16 7-segments displays) en/of Outputs Cards (elk voor maximaal 32 (dimbare) leds) via een zogenaamde daisy chain aan te kunnen sluiten. Aangezien een Outputs Card twee maal zoveel aansluitingen heeft als een Display Card moet je er rekening mee houden dat een Outputs bus maximaal 64 outputs kan aansturen. Als je dus van plan bent om een Outputs Card te gaan gebruiken, dan kunnen er nog maximaal twee Display Cards worden aangesloten op de daisy chain.

Als er vier Display Cards worden aangesloten kunnen maximaal 64 7-segments worden aangestuurd. Als er alleen Outputs Card worden aangesloten kunnen er maximaal 2 van deze kaarten worden gebruikt om maximaal 64 (dimbare) leds aan te sturen.

Een tweede lint kabel connector is om een Output Connection Board aan te sluiten. Hiermee kan je maximaal 38 outputs aansturen.

Een derde en vierde lint kabel connector zijn bestemd voor Input Connection Cards. Deze zijn in twee typen verkrijgbaar. Een voor maximaal 36 inputs en een voor 36 inputs en vier encoders hetgeen ook door de hardware wordt ondersteund.

Daarnaast is er nog een afzonderlijke encoder card verkrijgbaar waarop twee encoder circuits aanwezig zijn welke ieder twee inputs van het Input Connection Board in beslag nemen.

Ik gebruik twee Master Cards om mijn Overhead panel mee aan te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *